Digital utbildning om hedersrelaterat förtryck och våld

Vid varje terminsstart saknas det elever i våra skolor. Flera av dem är utsatta för hedersrelaterat våld och har förts utomlands mot sin vilja. Under förmiddagens utbildning fokuserar vi på hur arbetet för att få hem dessa barn kan stärkas.

Una Norrbotten -kompetensteam mot våld, i samverkan med Länsstyrelsen i Norrbotten och Norrbottens Kommuner bjuder in till en digital utbildning om hedersrelaterat förtryck och våld.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som är yrkesverksam eller aktiv i civilsamhället i Norrbotten.

Program 

9:00 – 9:15 Välkomna!
Inledning av Malin Edin, Una Norrbotten och Sara Avander, Länsstyrelsen i Norrbottens län.

9.15 – 10.55 Vilka verktyg finns att tillgå för att få hem bortförda barn inom olika verksamheter/myndigheter?
Petra Blom föreläser om hur arbetet med att få hem bortförda barn kan stärkas. Petra är utvecklingsledare vid Länsstyrelsen i Södermanlands län och tidigare verksam vid nationella kompetensteamet mot hedersrelaterat förtryck och våld.

10:55-11:00 Bensträckare

11:00-11:30 Ett exempel från verkligheten
Socialtjänsten Övertorneå berättar om ett ärende och vad som gjorde att de lyckades få hem barnet till Sverige igen.

11:30-12:00 Una Norrbotten ‑ kompetensteam mot våld
Malin Edin informerar om vilket stöd som finns att få i Norrbotten för dig som möter personer utsatta för hedersrelaterat förtryck och våld.

Kontakt

Malin Edin, Projektledare Una Norrbotten: unanorrbotten@lulea.se
Sara Avander, Utvecklingsledare Mäns våld mot kvinnor, Länsstyrelsen Norrbotten: sara.avander@lansstyrelsen.se

Anmälan senast 13 oktober.

Om Una Norrbotten

Una Norrbotten erbjuder stöd till alla yrkesverksamma och personer i civilsamhället som genom sin roll i exempelvis föreningslivet möter personer utsatta för hedersrelaterat förtryck och våld. Rådgivning kan ske via telefon eller mail och det finns även möjlighet att få lyfta sin fråga i Una Norrbottens kompetensteam mot våld. Teamet består av yrkesverksamma från olika verksamheter som alla har erfarenhet av att möta personer utsatta för hedersrelaterat förtryck och våld samt våld i nära relation och rådgivningen sker utifrån avidentifierade frågeställningar.

Inget evenemang hittades!