Om Una Norrbotten

Yrkesverksamma och engagerade i civilsamhället  i Norrbottens län kan få stöd och vägledning i frågor som rör hedersrelaterat förtryck och våld samt våld i nära relation via Una Norrbotten. 

Kompetensteam mot våld

Du som möter personer utsatta för hedersrelaterat förtryck och våld eller våld i nära relation i din yrkesroll eller i ditt engagemang i civilsamhället kan lyfta frågor till kompetensteamet genom att ta kontakt med samordnaren via telefon eller epost. Det finns möjlighet till länkanslutning.

Kompetensteamet träffas regelbundet för att diskutera frågor som rör de utsatta målgrupperna. Personerna som sitter med i kompetensteamet har erfarenhet av att möta personer utsatta för olika former av våld och förtryck inom sitt yrke.

Förutom att varje kommun erbjuds en fast ordinarie plats samt en ersättare medverkar även representanter från polis, flyktingmottagning och Kvinno- och tjejjoursrörelsen. Att så många olika verksamheter deltar bidrar till ökad kompetens och spridning av kunskap.

Una Norrbotten erbjuder

  • Stöd och rådgivning till yrkesverksamma och civilsamhället i frågor som rör hedersrelaterat förtryck och våld samt våld i nära relation
  • Möjlighet att utbyta erfarenheter och öka kompetensen inom området
  • Vid akuta frågor kontakta socialtjänst, polis eller hälsocentral beroende på situation

Hur hanterar vi frågeställningar?

  • Alla frågor lyfts med respekt för den enskilda individen
  • Alla som medverkar ansvarar för att sekretessen ej bryts
  • Samordnare och kompetensteam har endast en rådgivande roll, den som äger frågan ansvarar för det fortsatta arbetet

Kontakta oss

Vi är tillgängliga vardagar under kontorstid.

Telefon: 0920-45 67 97
Epost: unanorrbotten@lulea.se

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.