Om Una Norrbotten

Yrkesverksamma och engagerade i civilsamhället  i Norrbottens län kan få stöd och vägledning i frågor som rör hedersrelaterat förtryck och våld samt våld i nära relation via Una Norrbotten. 

Kompetensteam mot våld

Du som möter personer utsatta för hedersrelaterat förtryck och våld eller våld i nära relation i din yrkesroll eller i ditt engagemang i civilsamhället kan lyfta frågor till kompetensteamet genom att ta kontakt med oss via telefon eller epost. Det finns möjlighet till länkanslutning.

Kompetensteamet träffas regelbundet för att diskutera frågor som rör de utsatta målgrupperna. Personerna som sitter med i kompetensteamet har erfarenhet av att möta personer utsatta för olika former av våld och förtryck inom sitt yrke.

Förutom att varje kommun erbjuds en fast ordinarie plats samt en ersättare medverkar även representanter från polis, flyktingmottagning, skolpersonal och Kvinno- och tjejjoursrörelsen. Att så många olika verksamheter deltar bidrar till ökad kompetens och spridning av kunskap.

Om du inte vill lyfta din fråga i Kompetensteamet har du även möjlighet att kontakta Una Norrbotten via mail eller telefon för att få enskild vägledning. Läs mer under fliken vägledning.

Vi vet att det ofta är svåra frågeställningar och att det kan underlätta att ta kontakt vid ett tidigt skede. Tveka inte att höra av dig till oss. 

Kontakta oss

Vi är tillgängliga vardagar under kontorstid.

Telefon: 0920-45 67 97
Epost: unanorrbotten@lulea.se

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.